Mangfold er viktig for arbeidsmiljøet
PostNord har et mangfoldig arbeidsmiljø spredd over hele landet, hvor mennesker med ulik bakgrunn og nasjonalitet samles.
Politikere, samfunnsdebattanter og andre som bruker stemmen kan ikke understreke hvor viktig det er med et flerkulturelt integrert samfunn. PostNord ser også verdien av det å ha et mangfoldig arbeidsmiljø.
Frank Almaas som til daglig jobber som Teamleder i Haraldrudveien har ansvaret for rekrutteringen av ansatte hos Fulfilment. Han mener at forskjellene på oss mennesker uavhengig av nasjonalitet og bakgrunn ikke er så stor.
— Verdien av mangfold er at når det er så mange fra så mange forskjellige steder, så blir skillet mellom «dem og oss» vannet ut. Behovet på en arbeidsplass, også i PostNord er å få jobben gjort. Dette gjør at man fokuserer på arbeidsoppgaver i stedet for forskjellene, og da oppdager man at forskjellene ikke er så store likevel, sier Almaas.
Ismail Talat Bashir jobber som kundebehandler og støtter påstanden til Almaas.
— Vi har et veldig ungt og mangfoldig arbeidsmiljø her hos oss på kundeservice. Folk med ulike nasjonaliteter og bakgrunn, samt folk i alle aldre. Mange vil mene at det ikke bør være for store forskjeller eller kontraster på en arbeidsplass, men jeg er av annen oppfatning. Mangfold er viktig for arbeidsmiljøet. Forskjellene bringer oss nærmere hverandre, og det gjør at vi gjør en bedre jobb sammen, forteller 24 år gamle Bashir.
Ansvarlig for egen utvikling
I tillegg til å ha troen på et mangfoldig arbeidsmiljø er Bashir opptatt av egenutvikling og karrieremuligheter.
— Jeg leste et sted hvor Håkan Ericsson, toppsjefen i PostNord sa følgende: «I PostNord er alle medarbeidere selv ansvarlig for sin utvikling.» Og det er kanskje noe av det beste med denne arbeidsplassen. Dersom du er en person som er villig til å lære, ta sjanser og gå ut av komfortsonen din, er dette definitivt en arbeidsplass for deg. Jeg lærer noe nytt hver eneste dag, sier norskpakistaneren som har jobbet i PostNord siden sommeren 2018.
Etter en prat med flere PostNord-ansatte som har en flerkulturell bakgrunn er det ingen tvil om at de trives i logistikkselskapet. Mandeep Singh Grewal er blant de som koser seg på jobb.
— Jeg har det veldig bra på jobb. Et øyeblikk jeg husker spesielt godt var en av dagene under Black Week hvor vi mottok pakker igjennom hele dagen. Det var ekstremt hektisk, hvor det i tillegg rant inn med telefoner og kunder. Det var krevende og morsomt på samme tid, sier Grewal som jobber på den nyåpnede PostNord-butikken rett ved Sofienbergsparken i Oslo.
Samarbeider med Flyktninghjelpen
PostNord har også en avtale med Flyktninghjelpen, hvor mennesker fra hele verden rekrutteres. Flyktninghjelpen er en norsk organisasjon som hjelper mennesker på flukt.
— Avtalen innebærer at de skal være i praksis hos oss i 2-3 måneder. Etterpå skal de ha en reell sjanse til ledige stillinger, faste stillinger eller vikariater. Dersom noen ikke er gode nok, så skal vi melde fra så snart vi mener det, slik at praksiskandidaten slipper å jobbe for ingenting. En åpen og ærlig dialog har derfor vært basisen i samarbeidet, forteller Almaas.
Almaas ser mange positive verdier når det gjelder samarbeidet med Flyktninghjelpen.
— En annen verdi av denne rekrutteringsmåten er at bedriften har fått inn motiverte medarbeidere som gjør en god jobb! Disse er aktive ambassadører for PostNord, og er stolte av bedriften, kollegene sine og den jobben som gjøres. De uttrykker også stor takknemlighet, og understreker hvor viktig dette er for dem, avslutter Almaas.
Robin Olsen, administrerende direktør for PostNord Norge ønsker fokus på å utnytte forskjellene mellom oss mennesker.
— For PostNord som selskap er mangfold lønnsomt, hvor vi kan lære av hverandre på tross av ulikheter som kjønn, etnisitet, kultur, religion, egenskaper og synspunkter. Vi i PostNord Norge har en ekstremt endringsvillig og tilpasningsdyktig organisasjon med motiverte og kompetente medarbeidere, hvor våre individuelle ulikheter utgjør en viktig ingrediens. Mangfold for meg handler om å utnytte forskjellene i oss mennesker, noe vi generelt sett må bli mer bevist på, sier Robin Olsen.