Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge

Investert for to milliarder – nå står Nord-Norge for tur

PostNord har i løpet av de siste årene investert nærmere to milliarder kroner i Norge for å gjøre logistikken mer miljøvennlig for sine oppdragsgivere og for å effektivisere sorteringen av pakker og gods. Nå utvides det i Nord-Norge!

PostNord frakter flere titalls millioner pakker i Norge hvert eneste år. For å komme opp på dette volumet og kunne vokse videre fremover har selskapet gjennomført et betydelig investeringsprogram. De største investeringene er gjort i eiendom. Selskapet har bygget ny terminal på Langhus utenfor Oslo, i Drammen og ved Bergen. I tillegg har de flyttet inn i en ny terminal ved Kristiansand.

— Vi investerer for fremtiden, både i løsninger som automatiser og effektiviserer sortering og håndtering av pakker og gods, i miljøvennlige bygg og i en fossilfri bilpark, sier administrerende direktør Robin Olsen i PostNord Norge.

PostNord skal nå inn i nye lokaler i Bodø, Tromsø og Harstad med årene som kommer. Det har blitt gjort store investeringer i flere norske byer på Vest-, Øst- og Sørlandet. Nå rettes blikket nordover.

— For å være best mulig rustet for å ta imot fremtidens pakkevolumer må vi også utvide i Nord. Alle terminalene i Nord vil være i tilknyttet til havnene i de respektive byene, hvor Bodø er først ut i 2026. Deretter følger Tromsø etter i 2028 og Harstad i 2030, forteller Olsen.

PostNord er Nordens største transportaktør. Selskapets norske virksomhet hadde inntil 2014 kun frakt mellom virksomheter. I dag er virksomheten blitt den nest største aktøren i frakt mellom selskaper og forbrukere.